O nama
Kontakt
IZLETI PAG / Na čaju u Benediktinskom samostanu

Na čaju u Benediktinskom samostanu 

  • Na čaju u Benediktinskom samostanu
  • Na čaju u Benediktinskom samostanu
  • Na čaju u Benediktinskom samostanu
  • Na čaju u Benediktinskom samostanu
  • Na čaju u Benediktinskom samostanu
  • Na čaju u Benediktinskom samostanu
  • Na čaju u Benediktinskom samostanu
  • Na čaju u Benediktinskom samostanu
  • Na čaju u Benediktinskom samostanu
280.00 HRK
Doživite spokoj Benediktinskog samostana.
Cijena odrasli: 280 Kn
Cijena djeca 5-12g: 180 Kn
Cijena djeca < 5g: 0.00 Kn
Predujam 0.00% // ostatak jednokratno: 0.00
Minimalan broj putnika: 6
Odredište: BENEDIKTINSKI SAMOSTAN
Broj dnevnih obroka: 1
Rok za obavijest o otkazu izleta(sati, dana...) 48 h prije početka / before the start
Sredstvo / Vozilo: BEZ VOZILA
Broj mjesta: 0
Kategorija prijevoza: Srednja

Prvi ženski benediktinski samostan podignut je još početkom 14. st. u starom gradu Pagu, a nakon što su krajem 15. st. stanovnici Paga preselili na današnju lokaciju, podignut je i novi benediktinski samostan na mjestu gdje se i danas nalazi. Benediktinke su u Pag donijele umijeće izrade Paške čipke. Bavile su se poučavanjem i zaslužne su što je izrada čipke postala izvorom zarade mnogih paških žena i njihovih obitelji. Danas se Paška čipka nalazi na UNESCOV-oj listi nematerijalne kulturne baštine. Poznat i zaštićen kao izvorno hrvatski proizvod je i paški baškotin kojega paške Benediktinke pripravljaju po receptu starijem od 300 godina. Svi njihovi proizvodi nastaju u malim serijama i isključivo manualno. Benediktinski samostan čuva brojne vrijedne umjetničke predmete i slike. Najznačajniji je relikvijar Svetoga Trna kojeg paške benediktinke čuvaju već sedam stoljeća. Sveti Trn je donio brat jedne koludrice i poklonio joj kada se zavjetovala u paškom samostanu. To je, uz Trnovu krunu u pariškoj katedrali Notre Dame, jedini Sveti Trn u svijetu koji posjeduje službenu potvrdu Svete Stolice da je zaista riječ o trnu koji se nalazio na glavi Isusa Krista za vrijeme njegove muke na raspelu. Tijekom svoje duge povijesti, Benediktinke su molile, radile i dijelile dobro i zlo s ljudima grada Paga. I danas koludrice (kako ih naziva lokalno stanovništvo) žive po načelu svetoga Benedikta: "Moli i radi" (,,Ora et lavora''). Žive tiho i spokojno, iza zidina i rešetki samostana, na način koji su odabrale svojom voljom. Dan im je ispunjen molitvom i radom.

Mnogi od nas htjeli bismo, makar na kratko, zaviriti iza zidina samostana i vidjeti djelić tog spokojnog života za kojim svi žudimo. Zamolili smo Benediktinke da nam dopuste kratak posjet. Uslišile su našu molbu. Provest će nas kroz crkvu, muzej čipke i izložbu crkvene umjetnosti te kroz dio samostana i dvora, a potom će nas počastiti delicijama koje su same proizvele moleći se pritom za sve nas.

Hvala im na tome!

 

Ulazak u samostan u 10:30 h.

Obilazak crkve, muzeja čipke i muzeja crkvene umjetnosti.

Čaj ili kava sa časnim sestrama Benediktinskog samostana i degustacija proizvoda nastalih uz molitvu: rakija ili limončelo, tvrdi i/ili meki baškotin, kolacić, štrike, rafioli.

Završetak oko 11:30 h.

Naš kontakt: maricom@zd.t-com.hr

Napomena:
Je li vaša grupa veća od 8 osoba? Javite nam se, za vas imamo popust.
Možda vam je potreban transfer do grada Paga? Uz nadoplatu, možemo doći po vas.
Period: siječanj - prosinac.

Rezervaciju je moguće izvršiti do 48 h prije početka izleta.
Cijena izleta se plaća unaprijed u punom iznosu. Minimalan broj odraslih putnika je 6. Ukoliko za izlet nije prijavljen minimalan broj putnika, izlet će biti otkazan, a putnik će o tome biti obaviješten najmanje 24 h prije početka planiranog izleta.

Izračun cijene

Odaberite datum izleta:
Odrasli:
Djeca:
Izaberite datum i broj osoba

Turistička agencija MARICOM TOURIST SERVICE, S. Radića 2, 23250 Pag, kod HR-AB-23-020015803

djeluje u sklopu tvrtke Maricom, društvo s ograničenom odgovornošću za turizam, trgovinu, usluge i turistička agencija, Vukovarska 4, 23250 Pag,

upisane pri Trgovačkom sudu u Zadru, osnovane 15.05.1992.,  MBS020015803, MB 3908640, OIB 22138709160.

Temeljni kapital u iznosu od 20.000,00 kn uplaćen je u cijelosti. Član uprave: Sanja Buljanović.

ERSTE & STEIERMARKISCHE BANK d.d., 51000 Rijeka, Jadranski trg 3a, Croatia, IBAN  HR 4424020061100102523, SWIFT CODE: ESBCHR22,

 

                  

 

MARICOM Travel agency

S. Radica 2 Pag, Zadarska Županija 23250 Croatia

Kako rezervirati?              Uvjeti korištenja            Najvažnija prava u skladu sa ZPUT          Ugovor o putovanju - Opći uvjeti poslovanja          Zašto MARICOM i www.pag-tourist-service.hr?

Način plaćanja                 Kako dati prigovor?      Zaštita osobnih podataka (GDPR)           Opći uvjeti za najam bicikla